Wat niet te doen bij een wespennest?

Dat een wespennest snel verwijderd moet worden spreekt natuurlijk voor zich maar wat is aan te raden om vooral niet te doen in het bijzijn van de het nest. Zoetigheid vermijden dus geen drankjes snoepjes etcetera nuttigen vlakbij het nest. Drink je een blikje fris, drink dit dan uit een rietje en zorg dat u kan zien wat u drinkt. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat een wesp terechtkomt in iemand zijn kleren. Wijs is dus om relatief strakke kleding te dragen om te voorkomen dat het kleine gele beestje daarin terecht komt.

Wespennest verwijderenGa ze niet slaan want dan steken ze, en zoals in het vorige artikel is beschreven is dat de wesp tot wel 10 keer achter elkaar kan steken. Mocht je dit dus uitlokken met je electrische vliegenmepper bij een wespennest dan kan je je lol op.
Het is geen hogere wiskunde als we zeggen ongeveer 30 wespen die al 10 keer kunnen steken. Waarschijnlijk zul je wel je sprint record verbreken. Preventief werken heeft ook niemand zeer gedaan. Wat bijvoorbeeld altijd goed is, is om de afvalbak altijd goed af te dekken.

  • Horren aanbrengen bij ramen die vaak openstaan is altijd goed om ongewenste bezoekers buiten te houden
  • Wandelingen in het bos zijn fijn en rustgevend, laten we dit zo houden. De wespennesten kunnen zich goed in holle bomen bevinden.
  • Drinkt of eet u iets kijk dan eerst of voor u hapt niet geheel onverstandig. ( het is sowieso altijd fijn te zien wat u tot u neemt ) Dit hoeft natuurlijk alleen in de zomer buiten.
  • Frisse en verleidelijke parfums zijn altijd fijn om te ruiken bij het vrouwelijk schoon, alleen zijn dit wel wespenmagneten. Dus in de zomer pas ermee op.
  • Gezellig met de kids naar de kinderboerderij, altijd leuk! Maar bij de etensresten in de zomer kunnen de gele duiveltjes zich vaak bevinden. Het is is dus handig dat de kids niet helemaal onder de ranja en snoep zitten. Zorg daarnaast dat ze dan ook altijd een rietje krijgen bij hun drinken.