Beschermende kleding

Er zijn behoorlijk wat preventieve middelen om aan de slag te gaan met het verwijderen van een wespennest. Dit kan natuurlijk allemaal wel maar het eerste wat dan in mij opkomt is: waarom niet iemand inhuren die zijn zaakjes al op orde heeft zodat jij vanaf een afstandje prikvrij kan genieten. In iedergeval hieronder een opsomming voor de durvers, doeners of doe het zelvers.

Beschermende kleding

  • Beschermende kleding is een pre, het beste is altijd om een imkerpak te huren of te lenen (mocht je een imkervriend hebben). Als dit niet aan de orde is doe dan zoveel mogelijk kleding strak om het lichaam heen. (anders heb je kans dat de wespen je gevoelige delen kunnen steken) en goede plastic laarzen om het zaakje af te sluiten. Daaroverheen een goede jas waarbij de nek is beschermd met stevige werkhandschoenen eroverheen.
  • Om de handen en voeten kun je dikke postbode elastieken heenbinden zodat het goed is afgesloten rond de handschoenen en laarzen. Mocht je echt enthousiast zijn pak een rol ducktape en tape het zaakje dicht.
  • Een michelin mannetje is er niets bij , het enigste wat nu nog rest is een mooie hoed. Sinatra stijl of Crocodile dundee. Daar mag je zelf in kiezen. Daaroverheen doe je heel dun gaas ( zorg wel dat het gaas echt dun genoeg is ) en sluit het goed af rond de nek.
  • En voila we hebben een wespenoutfit, na 3 uur gestoeid te hebben met de kleding heeft de professionele imker het wespennest al 5 keer weggehaald maar dat mag de pret niet drukken.

Trackbacks