Wespenbestrijder inschakelen

Een wespennest heb je meestal niet voor de lol en kan maar beter vermeden worden of je moet willen solliciteren naar een paar flinke steken. Het is wijs om deze dan ook zelf niet weg te laten halen maar dit te laten doen door een wespenbestrijder. Maar wat is nu eigenlijk het huis van een wesp? Een wespennest bestaat uit fijngekauwd hout of plantenvezels (heel erg fijn) vermengd met het speeksel van een wesp. Hierdoor lijkt het eindresultaat (het wespennest) op een papierachtige bolletje wat vaak in de bomen (heel cliché) hangt. Het wespennest krijgt zijn vorm door de 6 hoekige raten die afgesloten worden met een halve bolvorm.

Waar bevinden wespennesten zich?

Wespennest in boomOok worden de wespennesten vaak gevonden in de grond, in je spouwmuur, ergens onder je dak maar daar houd het niet op.
Een schutting, schoorstenen, muizenhollen voldoet ook prima voor meneer de wesp. De grootte van een wespennest varieert enorm, maar meestal tussen de 20 en 45 cm in omvang. De dikte van de wanden zijn vaak rond de 2 cm dus behoorlijk stevig. En de kleur van zo’n wespen nest is vaak grijs en bruinig. Maar waarschijnlijk herkent u het vrij snel.

Wat te doen bij een wespennest…

Wat moet je vooral niet doen bij het verwijderen van een wespennest. Denken dat het afsluiten van de openingen helpt (wespen knagen dan door de muur van het wespennest heen)
Ook het wespennest oppakken is geen goede zaak , doordat het nest is gemaakt voor op de plaats waar hij zich bevind zal het snel uiteenvallen waardoor het kwaad is geschied en je langs alle kanten aangevallen zult worden. Aanbevolen wordt dus om een wespennest te laten verwijderen door een wespenbestrijder, hij zal in zijn speciale kleding en verdelgingsmiddel het op een ( voor u ) zo fijne mogelijke manier aanpakken.

Trackbacks